2024-01-17

Інвествідділ Полтавської обласної ради оголосив відбір на другий навчальний кемп для вчителів польської мови

Відділ інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту Полтавської обласної ради другий рік реалізує проєкт «Промоція польської мови як іноземної у школах Полтавської області» і запрошує охочих до відбору на навчальний кемп, що пройде у м. Ланьцут (Республіка Польща).

Інвествідділ Полтавської обласної ради оголосив відбір на другий навчальний кемп для вчителів польської мови

Інвествідділ Полтавської обласної ради запрошує до проєкту «Промоція польської мови як іноземної у школах Полтавської області», який фінансується програмою «Польська допомога в цілях розвитку» Міністерства закордонних справ Республіки Польща:

  • вчителів польської мови;
  • вчителів інших шкільних предметів, які бажають перекваліфікуватися на полоністів;
  • осіб без досвіду викладання, які тільки починають або скоро почнуть працювати у школі як полоністи;
  • вчителів з невеликим досвідом та професійно неактивних полоністів;
  • студентів польської філології, які отримають підтвердження від школи про готовність працевлаштувати їх на неповний робочий день.

Для участі у відборі та участі в кемпі обов’язкова реєстрація за посиланням.

Метою проєкту є сприяння впровадженню польської мови як іноземної у школах Полтавської області та популяризація демократичних та партисипативних тенденцій серед молоді.

Проєкт буде проходити у чотири етапи:

  1. Січень-лютий 2024 року – реєстрація у проєкті, індивідуальне дистанційне вивчення польської мови від рівня 0 до А2;
  2. Березень-квітень 2024 року – лекції з викладачами Жешувського університету (на платформі ZOOM) за програмою запропонованого підручника рівня B1;
  3. Травень 2024 року – навчальний курс вихідного дня у м. Полтава, до рівня B2, що завершиться тестовим контролем. 10 учасників з найкращим результатом отримають запрошення на навчання у мовно-методичному таборі у Республіці Польща. Вчителі повинні надати лист-підтвердження зі школи про наявність годин викладання польської мови або гарантійний лист, про намір запровадити вивчення польської мови, як іноземної з вересня 2024 року.
  4. Червень-липень 2024 року – 10-денний мовний табір, присвячений методиці викладання польської мови як іноземної з елементами вивчення історії, традицій та культури Польщі, а також учасники будуть мати можливість перейняти досвід учнівського самоврядування.

Усі витрати, пов’язані з організацією табору (проїзд, проживання, харчування, навчання, огляд визначних пам’яток Підкарпаття, поїздка до Кракова) несе Ягеллонська Фундація / Fundacja Jagiellońska.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – єдиний університет у Полтаві, де на високому рівні ведеться викладання польської мови як другої іноземної мови, створений українсько-польський мовний центр, а також для всіх охочих доступні курси польської мови.

Завідувачка кафедри загального мовознавства та іноземних мов гуманітарного факультету, кандидатка філологічних наук Алла Болотнікова вивчала новітні техніки викладання польської мови і представляла Полтавщину у проєкті «Pol-Uk Навчаємо польської мови в Україні». У 2023 році науковиця та студентка політехніки пройшли стажування для викладання польської мови з компонентом емоційної регуляції.

Нагадуємо, науковців запрошують отримати стипендію Інституту гуманітарних досліджень Відня, студентську молодь політехніки запрошують подавати заявки на участь у грантовій програмі у Польщі, Відземський університет прикладних наук пропонує дослідницькі стипендії для аспірантів в галузі економіки та туризму, представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір студентів та аспірантів для участі в онлайн-школі EU Study Days-2024, Ганноверський університет імені Лейбніца запрошує взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ у весняному семестрі 2024 року.

Раніше науковці-філологи на базі політехніки обговорили мовну освіту в умовах війни та ефективні кейси іншомовної підготовки фахівців.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»