2023-09-06

Авторський колектив науковиць проєкту за програмою Жана Моне Erasmus+ отримав відзнаку Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (ЕАСЕА)

Команда науковиць Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримала відзнаку Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури за успішну реалізацію модулю «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції». Дана нагорода є своєрідним знаком якості, що засвідчує повагу європейських ґрантодавчих організацій до високого рівня досліджень, які здійснюють науковиці політехніки.

Авторський колектив науковиць проєкту за програмою Жана Моне Erasmus+ отримав відзнаку Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (ЕАСЕА)

Нагадаємо,  попри повномасштабне вторгнення Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно співпрацює з ґрантодавчими організаціями. Наразі у Полтавській політехніці успішно реалізується проєкт «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції», який увійшов до числа переможців  конкурсу 2022 року проєктів Жана Моне Програми Європейського Союзу Erasmus+.

1 вересня 2023 року команда проєкту у складі: керівниці модулю – кандидатки технічних наук, доцентки кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Ксенії Чичуліної, координаторки проєкту – кандидатки економічних наук, доцентки економіки, підприємництва та маркетингу Інни  Міняйленко,  кандидатки економічних наук, доцентки кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Віталії Скриль та доктора філософії Наталії Максюти отримала відзнаку Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (ЕАСЕА – Brussels) від керівника Організації Вальтера Зампері (Walter Zamperi).

Дана нагорода свідчить про своєрідний знак якості в дослідженнях євроінтеграції  та символізує щиру вдячність представників європейської наукової спільноти за активну реалізацію модулю та високий рівень досліджень.

Метою модуля Жана Моне «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції»  стало  ознайомлення цільової групи студентів бакалаврату спеціальностей «Екологія», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа та оподаткування» університету   із сучасними європейськими орієнтирами комплексного розвитку екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер нашої країни.

Відповідно до поставленої мети, модуль передбачає комплексне вивчення кращих європейських практик екологічної політики ЄС на основі Програм змін у сфері охорони навколишнього середовища та Екологічних директив, європейських підходів до енергозбереження та європейських практик інноваційного розвитку економічної та фінансової системи. Відповідність проєкту поставленій меті буде характеризуватися курсом підготовки спеціалістів різних спеціальностей та включенням його до бакалаврської  програми.

Таким чином, проєкт має вирішити головне завдання сучасної освіти – підвищення європейської свідомості майбутніх фахівців, органів влади та громадян України та застосування європейських підходів для досягнення цілей комплексного переформатування для покращення екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України.

Це вже другий успішний проєкт нашої наукової команди, зокрема у 2022 році закінчилась реалізація  проєкту модулю Жан Моне «Виклики енергетичної ефективності: співпраця України з ЄС»,  де учасники виконали всі прописані в проєкті  завдання та вимоги.

Команда проєкту висвітлює актуальні новини проєкту та ділиться корисними матеріалами на спеціальному сайті, а також у соцмережах: на Facebook – та  Instagram-сторінці.

Відзначимо, науковці політехніки приділяють посилену увагу вивченню  питань енергозбереження будівель та споруд, долучаючись до міжнародних тренінгів та ґрантових програм.

Підтримуйте флагманські  ініціативи  проєктів програми Еrasmus + та приєднуйтесь до великої родини Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Нагадаємо, проєкт науковців політехніки переміг на конкурсі Jean Monnet Actions від програми Erasmus+.

Раніше освітній проєкт науковиць політехніки став хедлайнером Загальноукраїнського конкурсу проєктів у сфері освіти дорослих, а троє науковиць політехніки стали спікерками міжнародної конференції у Німеччині.

Нещодавно під час розширеного засідання Конференції трудового колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – ректор представив більше 20 основних досягнень університету.

Ректор також вручив науковцям атестати про присвоєння вченого звання і нагороди за успішний захист дисертацій, відомчі нагороди – шістнадцять співробітників університету та коледжу нафти і газу нагороджені відзнаками Міністерства освіти і науки України, а також нагороди органів місцевого самоврядування.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»