2023-01-23

Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт МОН щодо НМТ

Верховна Рада України підтримала урядовий законопроєкт, ухвалення якого дозволить провести вступну кампанію-2023 за результатами національного мультипредметного тесту та моделлю тестування, презентованою Міністерством освіти і науки України.

Комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт МОН щодо НМТ

Члени комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій підтримали урядовий законопроєкт, ухвалення якого дозволить провести вступну кампанію за результатами НМТ та моделлю тестування, презентованою Міністерством освіти і науки 20 січня 2023 року. Відповідне рішення ухвалено за результатами засідання профільного комітету.

Окрім того, законопроєктом передбачено скасування державної підсумкової атестації випускників повної загальної середньої освіти в 2023 році.

За підсумками розгляду законопроєкту члени комітету одностайно рекомендували Верховній Раді прийняти проєкт закону № 8228-1, поданий Кабінетом Міністрів України, в першому читанні за основу та в цілому. Два альтернативних депутатських законопроєкти рекомендовано відхилити.

Після ухвалення урядового законопроєкту Міністерством освіти і науки буде затверджений Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році, який передбачатиме проведення НМТ за моделлю, що була презентована громадськості 20 січня 2023 року.

Як відомо, Міністерством освіти і науки разом з Українським центром оцінювання якості освіти була презентована модель проведення національного мультипредметного тесту, за результатами якого відбуватиметься конкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Детальніше про особливості проведення НМТ у 2023 році тут.

Для отримання оперативної інформації про проведення НМТ та вступної кампанії -2023 приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Нагадаємо, вступники зможуть обирати спеціальності з різними комбінаціями НМТ, при вступі не будуть використовувати середній бал атестата, абітурієнти з окупованих територій вступатимуть дистанційно.

Раніше науковці провідних українських університетів можуть отримати індивідуальні гранти, відкрито стипендіальну програму для науковців від Британської Асоціації Слов’янських та Східноєвропейських Студій, оприлюднено конкурси Програми Європейського Союзу Erasmus+ на 2023 рік.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»