2024-08-20

Магістранти Полтавської політехніки стали золотими і срібними призерами Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон»

Магістранти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Едуард Шеметило та Катерина Петренко стали золотими і срібними призерами Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон». Спортсмени Полтавської політехніки стали найкращими на дистанціях 200, 500, 1000 та 2000 метрів.

Магістранти Полтавської політехніки стали золотими і срібними призерами Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон»

У період з 15 по 18 серпня 2024 року на базі Гідропарку в місті Житомирі пройшли змагання Чемпіонату України з веслування на човнах «Дракон». Масштабна спортивна подія зібрала понад 300 спортсменів дорослої вікової категорії. Позмагатися за першість та комплекти почесних нагород прибули 13 команд з 10 регіонів країни. Перший день змагань був присвячений коротким дистанціям – 200 та 500 метрів, а у другий день спортсмени боролися за перемогу на дистанціях 1000 та 2000 метрів.

За підсумками Чемпіонату України визначили переможців на різних дистанціях та обрали найкращих спортсменів, які увійдуть до складу національної збірної для участі у Чемпіонаті світу.

Під час турніру надзвичайно результативно виступили магістранти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Едуард Шеметило та Катерина Петренко, які продемонстрували відмінні фізичні результати на різних дистанціях.

Зокрема, спортсмен Полтавської політехніки Едуард Шеметило виборов 4 золоті медалі на дистанціях 200, 500, 1000 та 2000 метрів.

Досвідчена спортсменка, володарка комплекту нагород Чемпіонату Європи з веслування на човнах «Дракон» Катерина Петренко додала до власної скарбнички нагород 7 золотих та 1 срібну медалі.

Пишаємося вагомими досягненнями наших спортсменів, бажаємо міцного здоров’я, натхнення, мирного неба та нових успіхів у підкоренні вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, спортсменка Полтавської політехніки Людмила Лузан виборола срібну медаль Олімпійських ігор-2024.

Нещодавно викладачка та студенти Полтавської політехніки стали призерами Чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, а спортсмен політехніки Ярослав Верблюд став срібним призером Чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное серед юнорів та молоді.

Раніше спортсмени політехніки стали переможцями Чемпіонату України з триатлону (акватлону) серед юніорів, а команда Полтавської політехніки з волейболу виборола першість Відкритого Кубку міста Полтави.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»