2023-10-08

Студент Полтавської політехніки Михайло Сердюк став чемпіоном світу з таїландського боксу

Студент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», дворазовий чемпіон Європи та світу, чемпіон Європейських університетських ігор 2022 Михайло Сердюк став переможцем Чемпіонату світу з таїландського боксу. Серед учасників до 23 років у ваговій категорії до 54 кілограмів спортсмен переміг у трьох поєдинках, а фінал завершив достроково.

Студент Полтавської політехніки Михайло Сердюк став чемпіоном світу з таїландського боксу

З 28 вересня по 8 жовтня у турецькому Кемері проходив Чемпіонат світу з таїландського боксу серед юніорів та молоді.

У світових змаганнях взяли участь 1078 спортсменів із 77 країн, серед них – студент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидат у майстри спорту з кікбоксингу, дворазовий чемпіон Європи та світу, чемпіон Європейських університетських ігор 2022, багаторазовий чемпіон України Михайло Сердюк.

Спортсмен політехніки тріумфував серед учасників до 23 років. У ваговій категорії до 54 кілограмів він переміг у трьох поєдинках, а фінал завершив достроково.

«Радію, коли студенти ще під час навчання досягають серйозних успіхів.
Міша уже здобув титул чемпіона Європейських університетських ігор 2022, увійшов до складу збірної України, а два роки тому він на Чемпіонаті світу з таїландського боксу виборов бронзу серед юніорів у ваговій категорії до 54 кг. І нарешті він досягнув мети – здобув золото і зійшов на п'єдестал абсолютним переможцем.

На його честь пролунав Гімн України й піднято український прапор! Вкотре світ дізнається про нашу найсильнішу націю!

У Полтавській політехніці збуваються всі мрії. Наші студенти й випускники стають успішними у науці, професії та спорті!
Освічена і спортивна молодь відбудує та прославить Україну!», – привітав студента ректор університету, керівник ВГО «Спортивна студентська спілка України» у Полтавській області, професор Володимир Онищенко.

Раніше студент ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Михайло Сердюк став призером Чемпіонату світу з таїландського боксу, чемпіоном Європейських університетських ігор – 2022, бронзовим призером Кубку світу з єдиноборств серед студентів та чемпіоном України з таїландського боксу Муей-тай серед молоді, а Міністр освіти і науки привітав студентів політехніки – переможців Європейських університетських ігор 2022, студентів Полтавської політехніки відзначили за спортивні здобутки.

Нещодавно студенти політехніки виграли Чемпіонат світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»