2022-05-13

Студентка політехніки стала учасницею молодіжного обміну Erasmus+ «Eco-Friendly Youth» у Грузії

Студентка факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Діана Аббасова взяла участь у 11-денному молодіжному обміні Erasmus+ «Eco-Friendly Youth», що проходив у Грузії. Ініціативна молодь України, Португалії, Бельгії, Болгарії, Грузії та Вірменії опановувала практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища у туристичному осередку Грузії – Кутаїсі.

Студентка політехніки стала  учасницею молодіжного обміну Erasmus+ «Eco-Friendly Youth» у Грузії

За підтримки української громадської організації «Development and Initiative» студентка ІІІ курсу факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  Діана Аббасова  стала учасницею 11-денного молодіжного обміну за програмою  Erasmus+ «Eco-Friendly Youth», що проходив з 26 квітня по 06 травня 2022 року у гірськолижному курорті Бакуріані (Грузія).

Учасники з України, Португалії, Бельгії, Болгарії, Грузії та Вірменії розвивали навички збереження екології на гірськолижному курорті Бакуріані та опановували практичні знання у туристичному осередку Грузії – Кутаїсі.

За словами учасниці Діани Аббасової, завдяки цьому проекту молоді люди з різних європейських країн  мали змогу зосередитися на потребі бути екологічно свідомими: «Організатори проводили практичні  воркшопи, на яких ми вчилися відрізняти різні види сміття, дізнавалися, як використовувати речі повторно та  роздумувати над тим, як саме ці речі взагалі створювалися. Основне правило екології – це правило 5R (reuse, refuse, reduce, recycle, rot), саме цьому нас навчали на проєкті. Дуже рада, що змогла побачити красу Сакартвело у туристичних містечках Боржомі та Ахалцихе».

Після завершення освітнього курсу учасники мали змогу втілити власні творчі ідеї в реальне життя та організувати різнопланові заходи для активної молоді з метою поширення у місцевих громадах інформації щодо збереження нашої планети шляхом екологічної свідомості.

«Щиро вдячна команді української громадської організації «Development and Initiative» та особисто координаторці проєкту Катерині Пряжниковій за надану можливість розвиватись і вдосконалювати власні знання, покращувати практичні навички в межах компетентностей Erasmus+. Вперше я побувала на екологічному проєкті за підтримки програми Erasmus+ і це без перебільшення один із найкращих досвідів неформальної освіти, який отримала.

Участь у подібних міжнародних проєктах  можу сміливо рекомендувати іншим здобувачам вищої освіти задля покращення практичних  умінь та знань  у  різних галузях. Більше того, подібні проєкти проходять у дивовижних містечках різних європейських (і не тільки) країнах, що є чудовою можливістю побачити світ і ознайомитись з іншими культурами. Слова щирої вдячності висловлюю своїй викладачці – кандидатці філологічних наук, доцентці кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Анні Павельєвійяка допомогла мені підготуватись до проєкту. У подальших планах – працювати над новими молодіжними ініціативами та успішно реалізовувати власні ідеї  на території Полтавської політехніки», – розповіла Діана Аббасова.

Раніше  шестеро студенток політехніки стали учасницями польської стипендіальної програми SPINAKER від NAWA,  студентка-філолог стала учасницею проєкту для молодіжних лідерів Erasmus+ у Греції , взяла участь у тренінгу Erasmus+, присвяченому психічному здоров’ю в умовах війниу проєкті розвитку соціального підприємництва та в онлайн-тренінгу за програмою Erasmus+ «Volunteers beyond borders», а науковиця Полтавської політехніки Анна Павельєва стала учасницею 5-денної онлайн-програми академічної мобільності Erasmus+ «Future Skills Now», присвяченій покращенню професійних навичок молодих викладачів та науковців.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»