2024-07-05

У консолідованому рейтингу ЗВО України 2024 політехніка визнана найкращим закладом вищої освіти Полтавщини

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів перше місце серед ЗВО Полтавщини, увійшов до ТОП-10 найкращих університетів центрального регіону України і ТОП-50 найкращих університетів України у консолідованому рейтингу 2024 року, оприлюдненому освітнім інфоресурсом «Освіта.ua».

У консолідованому рейтингу ЗВО України 2024 політехніка визнана найкращим закладом вищої освіти Полтавщини

Освітній інфоресурс «Освіта.ua» сформував консолідований рейтинг ЗВО України 2024 року, до якого увійшли 235 закладів вищої освіти. Для узагальненого рейтингу використано дані найбільш авторитетних серед експертів і засобів масової інформації національних рейтингів закладів освіти України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал НМТ на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримав підсумковий бал 160 і посів 41 місце у загальному рейтингу (51 місце за критерієм «Бал НМТ на контракт», 53 місце у рейтингу «ТОП-200 Україна», 56 місце за критерієм «Scopus»).

Політехніка посіла 1 місце серед закладів вищої освіти Полтави і Полтавської області:

Полтавська політехніка увійшла в ТОП-10 найкращих університетів центрального регіону України:

Основними критеріями рейтингу стали такі показники:

«ТОП-200 Україна» – базовим принципом ранжування університетів у рейтингу є забезпечення повної відкритості, прозорості і незалежності ранжування університетів. Для укладання рейтингу використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих веб-ресурсах незалежних національних і міжнародних організацій і установ.

Рейтинг «Scopus» – результати рейтингу закладів вищої освіти базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками в наукових виданнях. У рейтинговій таблиці заклади освіти України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

Рейтинг «Бал НМТ на контракт» – рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала національного мультипредметного тесту абітурієнтів минулого року, яких зараховано до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

«Цей високий результат є свідченням нашої спільної наполегливої праці, високого професіоналізму викладачів та науковців, довіри абітурієнтів, а також прагнення наших студентів до знань.

Наш університет не лише досягає високих результатів у рейтингах, але й активно популяризує освітній бренд Полтавської політехніки та Полтавщини як освітнього центру. Ми пишаємося тим, що можемо представляємо нашу область на національному рівні, і що наші досягнення сприяють розвитку регіону та підвищенню його престижу.

Плануємо і надалі працювати з тією ж відданістю та натхненням, щоб забезпечити нашим студентам найкращі умови для навчання, реалізації, а також продовжувати займатись активною науковою діяльністю міжнародного рівня.

Щиро вдячний кожному члену нашої великої університетської родини за внесок у цей успіх. Разом ми досягли нових вершин, і я впевнений, що попереду нас чекають ще більші досягнення, гідні того неоціненного подвигу наших захисників і захисниць, які виборюють для нас можливість навчати майбутнє України», – подякував ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, університет увійшов до рейтингу «ТОП-200 Україна 2022», Полтавська політехніка увійшла до ТОП-50 кращих університетів України за рейтингом «ТОП – 200 Україна 2023», увійшла до ТОП-50 провідних університетів у світовому рейтингу U-Multirank-2022, і входить до ТОП-40 найбезпечніших університетів України.

Раніше Полтавська політехніка увійшла до ТОП-10 найекологічніших українських університетів GreenMetric-2023, політехніка увійшла до рейтингу найкращих європейських університетів. Також Полтавська політехніка зайняла позицію 1001+ у міжнародному академічному рейтингу The Times Higher Education Impact Rankings 2023 і лідирує у web-просторі серед полтавських закладів вищої освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»