2024-02-24

Учасники літературної студії «До джерел» презентували німецькомовну виставу до Міжнародного дня рідної мови

До Міжнародного дня рідної мови учасники літературної студії «До джерел» Полтавської політехніки презентували німецькомовну виставу «Der wahre Weg». Авторкою та режисеркою драматичної постановки виступила студентка спеціальності 014 Середня освіта факультету філології, психології та педагогіки Анна Мороз, а студенти вразили майстерною акторською грою у процесі розкриття характерів персонажів.

Учасники літературної студії «До джерел» презентували німецькомовну виставу до Міжнародного дня рідної мови

До Міжнародного дня рідної мови на факультеті філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» члени літературної студії «До джерел» презентували німецькомовну виставу «Der wahre Weg». Авторкою драматичного твору стала студентка спеціальності 014 Середня освіта факультету філології, психології та педагогіки, талановита режисерка аматорського театру «Carpe Diem» Полтавської політехніки Анна Мороз, яка вкотре продемонструвала власні творчі здібності у написанні та режисурі презентованої театральної постановки. А студенти-виконавці вразили майстерною акторською грою у процесі розкриття характерів описаних у п’єсі персонажів.

Під час навчальних занять студенти переглянули відеозапис презентованої вистави, прокоментували її зміст німецькою мовою та обмінялися власними думками щодо глибини та майстерності розкриття порушених авторкою тем і проблем.

За словами очільниці літературної студії «До джерел», кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Наталії Бондар, щоразу молоді люди приємно дивують своїх університетських наставників та ровесників яскравими креативними ідеями та їхньою успішною реалізацією у драматичній творчості. Адже майбутні професіонали не лише занурюються в сучасний літературний дискурс, відшліфовують версифікаційну майстерність, а й пробують себе у сфері драматургії. Спільними зусиллями члени літературної студії розширюють власні межі світобачення, долучаються до лінгвопростору інших країн, демонструючи обдарованість, талант, залюбленість у творчість та глибокі філологічні знання.

«Пишаюся талановитою студентською молоддю Полтавської політехніки, радію, що маю честь бути причетною до процесу творення, до перших кроків у світ літературного мистецтва. Надзвичайно приємно, що маємо комфортні умови, щоб розкривати власні здібності, таланти та реалізовувати спільні творчі прагнення.

 Висловлюю слова щирої вдячності ректору університету, професору Володимиру Онищенку за надані можливості реалізовувати і вдосконалювати творчу майстерність талановитої молоді. Окрема подяка за всебічну підтримку та сприяння декану факультету філології, психології та педагогіки, кандидатці педагогічних наук, доцентці Анні Агейчевій, науково – педагогічним працівникам кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки. Для кожного з нас надзвичайно важливо відчувати, що усі ми «на одній хвилі». Адже Слово – потужна зброя, особливо натепер! Шліфуємо й огранюємо його!», – прокоментувала науковиця.

Нагадаємо, раніше студентський театр «Carpe Diem» став учасником обласного дистанційного фестивалю сучасних театрів «ЛавАрт», представив власну п’єсу у Національному музеї -заповіднику Миколи Гоголя, зіграв благодійну виставу на підтримку актора театру і кіно Богдана Чернявського та презентував благодійні вистави на підтримку Збройних Сил України.

Нещодавно до Міжнародного дня рідної мови у політехніці відбувся традиційний студентський науково-мистецький круглий стіл, а до Дня української писемності і мови у Полтавській політехніці відбулось засідання літературної студії «До джерел».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»