2023-10-10

Викладачі та студенти позмагаються за першість на традиційному турнірі з міні-футболу «Кубок Співдружності»

10 жовтня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулось урочисте відкриття турніру з міні-футболу «Кубок Співдружності» серед збірних команд науково-педагогічних працівників і студентів університету. За першість та кубок турніру змагатимуться 7 команд структурних підрозділів університету.

Викладачі та студенти позмагаються за першість на традиційному турнірі з міні-футболу «Кубок Співдружності»

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щорічно проводиться традиційний турнір з міні-футболу «Кубок Співдружності» серед збірних команд науково-педагогічних працівників і студентів структурних підрозділів університету. Видовищну гру та яскраві моменти рухової активності  на відкритих спортивних майданчиках Полтавської політехніки продемонструють 7 команд структурних підрозділів університету.

«Шановні учасники змагань, студенти, викладачі та вболівальники! Раді вітати вас на відкритті турніру з міні – футболу «Кубок Співдружності», який став багаторічною доброю традицією нашого університету. Прикладом дружелюбної атмосфери, спілкування між викладачами та студентською молоддю сміливо можна вважати подібні турніри,  приємні товариські  зустрічі на футбольному майданчику щоп’ятниці. Зичу командам спортивного ентузіазму,  жаги до перемоги та мирного неба. Слава Україні!», - побажала декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та  передала слова вітання від ректора Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка.

Цьогоріч участь в турнірі взяли 7 команд структурних підрозділів університету:

  • Навчально-науковий інститут фінансів, економіки, управління та права;
  • Навчально-науковий інститут нафти і газу;
  • Навчально-науковий інститут інформаційних технологій та робототехніки;
  • Навчально-науковий інститут архітектури,  будівництва та землеустрою;
  • Факультет фізичної культури та спорту;
  • Факультет філології, психології та педагогіки;
  • Полтавський фаховий коледж нафти і газу.

Турнір розпочався з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил  і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Заступник голови профспілкової організації студентів і аспірантів університету Михайло Акопян побажав спортсменам красивої та динамічної гри без травм.

«Надзвичайно приємно, що даний турнір має багаторічну історію і щорічно проводиться з метою популяризації спорту та здорового способу життя серед сучасної молоді. Варто відзначити, що наш університет сміливо можна вважати найспортивнішим закладом вищої освіти міста Полтави, адже наші викладачі охоче долучаються до товариської гри та власним прикладом надихають студентів університету на нові звершення. Зичу видовищної гри, безлічі вдало забитих голів у ворота суперника та дружнього азарту під час футбольних  матчів. Нехай переможуть найсильніші!», - зазначив  в.о. президента Студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерій Левченко.

Турнір з міні – футболу «Кубок співдружності» 2023 року розпочався грою команд факультету фізичної культури та спорту і Навчально – наукового інституту інформаційних технологій  та  робототехніки.

Нагадаємо, у 2022 році у турнірі з міні – футболу «Кубок співдружності» перемогу виборола команда факультету фізичної культури та спорту.

Нещодавно черлідери Полтавської політехніки стали золотими та срібними призерами Відкритого чемпіонату міста Полтави,  студенти політехніки виграли Чемпіонат світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху,  а студент Полтавської політехніки Михайло Сердюк став чемпіоном світу з таїландського боксу.

Раніше  в університеті відбувся обласний чемпіонат з настільного тенісу,  стартувала XIX Універсіада Полтавщини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»