2024-10-21

Студентів ННІ фінансів, економіки, управління та права запрошують до участі у програмі академічної мобільності Erasmus+ в Австрії у ІІ семестрі 2024/2025 навчального року

Партнер Полтавської політехніки – австрійський Університет прикладних наук Вінер-Нойштадт / University of Applied Sciences Wiener Neustadt запрошує студентів II-V курсів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному семестрі 2024/2025 навчального року.

Студентів ННІ фінансів, економіки, управління та права запрошують до участі у програмі академічної мобільності Erasmus+ в Австрії у ІІ семестрі 2024/2025 навчального року

Партнер Полтавської політехніки – австрійський Університет прикладних наук Вінер-Нойштадт / University of Applied Sciences Wiener Neustadt запрошує 3 студентів II-V курсів Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному семестрі 2024/2025 навчального року.

Кількість місць: 3.

Для кого:

для повнолітніх студентів, які на момент початку програми мобільності (лютий 2025 року) навчатимуться на II -V курсах Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, мають діючий закордонний паспорт, високі показники академічної успішності, не мають академічних заборгованостей чи фактів перескладання заліків/іспитів, і які володіють англійською чи німецькою мовою на рівні B2/C1.

Дедлайн подачі заявок – 29 жовтня 2024 року.

Тестування на знання англійської / німецької мов – 30 жовтня 2024 року, 12.50, ауд.318 ц (у разі повітряної тривоги – укриття А-корпусу).

Інформація для студентів

Мова навчання – англійська чи німецька (рівень B2/C1).

Стипендія: 1100 євро/місяць.

Орієнтовні витрати (розрахунки австрійських партнерів):

Житло: € 450

Харчування: € 300

Інше: € 250

Студенти, які бажають взяти участь у програмі і які відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Важливо! Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської чи німецької мови.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Які документи потрібні для участі?

  • 2 службових записки від випускової кафедри
  • Довідка про академічну успішність з дирекції / деканату, включно із курсами, які вивчатимуться у весняному семестрі 2024/2025 н.р.
  • Скан-копія закордонного паспорта
  • CV англійською мовою (у форматі PDF з фото)
  • Мотиваційний лист англійською мовою (до 1 сторінки)
  • Сертифікат про рівень володіння іноземною мовою (якщо є)

Студент подає зазначені документи до відділу міжнародних зв’язків через свою випускову кафедру!

Правила перебування в Австрії

Перед поїздкою до Відня варто ознайомитись з інформацією про юридичні та практичні питання, що стосуються перебування в Австрії (візовий режим, медичне страхування, реєстрація місця проживання тощо) за посиланнями:

https://oead.at/en/to-austria/entry-and-residence/

 https://studyinaustria.at/

Офіційні свята та канікули

Весняні канікули: 03/02/2025 – 08/02/2025

Великодні свята: 14/04/2025 – 21/04/2025

Прочитати про досвід навчання студенток Політехніки у цьому університеті можна за наступними посиланнями:

  1. https://nupp.edu.ua/news/drugokursnitsya-virushila-do-avstriy-i-rozpovila-pro-navchannya-v-universiteti-prikladnikh-nauk.html
  2. https://nupp.edu.ua/news/studentka-rozpovila-pro-navchannya-v-universiteti-prikladnikh-nauk-viner-noyshtadt.html

За детальнішою інформацією звертайтеся до:

  • Відділу міжнародних зв’язків: interoffice@nupp.edu.ua (каб.325-Ф)
  • Координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Навчальні дисципліни бакалаврату на весняний семестр 2024/2025 н.р.:

Навчальні дисципліни магістратури на весняний семестр 2024/2025 н.р.:

Нагадаємо, студентів та аспірантів політехніки запрошують взяти участь у Міжкультурному курсі від Корпусу миру США в Україні, а Віденський університет прикладних наук запрошує студентів взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+, студенти Полтавської політехніки зможуть навчатися за програмами Erasmus+ та подвійного диплому у польському Університеті Науки і Технології (AGH).

Нещодавно делегація Полтавської політехніки відвідала інавгурацію академічного року у Білостоцькій політехніці, Полтавська політехніка співпрацюватиме з провідним університетом Польщі – Варшавською політехнікою, почесний професор Білостоцької політехніки Володимир Онищенко привітав колег із початком нового навчального року, науковиця-філолог стала стипендіаткою грантової програми СEEPUS та успішно завершила стажування на базі провідного європейського університету-партнера.

 

 

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»