2022-11-28

Студентки політехніки стали бронзовими призерками конкурсу наукових робіт «Інновації для відновлення України: погляд молоді»

Студентки Полтавської політехніки Дана Шолох та Марія Сокол стали бронзовими призерками Всеукраїнського конкурсу наукових робіт «Інновації для відновлення України: погляд молоді», організованого Інститутом стратегій інноваційного розвитку і трансферу знань. Студентські наукові дослідження отримали високу оцінку високопрофесійного журі та нагороджені дипломами ІІІ ступеня.

Студентки політехніки стали бронзовими призерками конкурсу наукових робіт «Інновації для відновлення України: погляд молоді»

Інститут стратегій інноваційного розвитку і трансферу знань в рамках реалізації міжнародного освітньо-наукового проєкту «Territory of innovations: best practices for sustainable development at the local level» підвів підсумки Всеукраїнського конкурсу наукових робіт «Інновації для відновлення України: погляд молоді». На конкурс було подано 45 наукових робіт з 32 закладів вищої освіти та наукових установ України, самостійно підготовлених студентами та аспірантами і присвячених інноваційним ідеям відбудови країни у соціальній, економічній або екологічній сфері. Оцінювання поданих наукових робіт здійснювало високопрофесійне журі шляхом подвійного «сліпого» рецензування.

Робота студентки-першокурсниці спеціальності 292 "Міжнародні економічні відносини" Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дани Шолох «Інновації для відновлення України» та наукове дослідження студентки-першокурсниці спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» Марії Сокол «Інновації для відновлення України: психологічний аспект» вибороли третє призове місце та нагороджені дипломом ІІІ ступеня.

У наукових роботах авторки представили власне бачення впровадження інноваційних змін у процес відновлення нашої країни, проаналізували його психологічні аспекти. Члени високопрофесійного журі високо оцінили актуальність, наукову новизну, практичну спрямованість представлених конкурсантками наукових досліджень, відзначили логічність, послідовність та обґрунтованість викладених думок, оригінальність та реалістичність ідей відбудови країни.

Науковим керівником презентованих студентських досліджень стала доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», стипендіатка Кабінету Міністрів України для молодих вчених 2022 року Ірина Левченко, яка власним прикладом відданого служіння науці надихає та позитивно мотивує обдаровану студентську молодь Полтавської політехніки. За словами науковиці, для неї, як куратора студентської академічної групи та наставниці, надзвичайно приємно усвідомлювати, що вже з першого курсу студентки виявляють неябиякий інтелектуальний хист та готовність всебічно розвиватися у науково – дослідницькій площині.

 «Активна, цілеспрямована, талановита студентська молодь, досягненнями якої я щиро пишаюся, - це майбутнє нашої країни! Дуже приємно, що мої студентки тільки-но розпочали навчання у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», а вже проявили себе на високому науковому рівні. Дівчата з відповідальністю поставилися до дослідницької роботи і отримали гідний результат. Щиро горджуся нашою спільною перемогою, бажаю натхнення, нових креативних ідей та здобутків! Молодці, так тримати!», - зазначила Ірина Левченко.

За результатами участі автори допущених до конкурсу наукових робіт отримали сертифікати, а переможців відзначили дипломами I, II та III ступеня. Роботи переможців конкурсу студентських наукових робіт будуть безкоштовно опубліковані у International e-journal of knowledge transfer management studies. Автори, чиї роботи нагороджені дипломом I ступеня, отримають пам’ятні подарунки від партнерів конкурсу.

Науково-педагогічний та студентський колектив Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» щиро вітає переможниць та їхнього наукового керівника, пишаємося вагомими досягненнями! Бажаємо невичерпного заряду життєвої енергії, наукового ентузіазму та нових інтелектуальних перемог!

Нещодавно науковці обговорили основні фактори забезпечення фінансової безпеки України в умовах воєнного стану, викладачка політехніки взяла участь у конференції «Knowledge, Research, Education-2022» у Празі, а вчені-мовознавці п’яти країн світу обговорили актуальні проблеми філології та перекладознавства.

Раніше міський голова відзначив молодь політехніки за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування, студентську та наукову еліту Полтавської політехніки нагороджено Подяками ректора, а студентка політехніки стала переможницею конкурсу наукових робіт «Інноваційні рішення для циркулярної економіки».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»