2024-03-01

У Полтавській політехніці започатковано діяльність Євроклубу

На базі кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» започатковано діяльність Євроклубу, спрямованого на розвиток молодіжної дипломатії, залучення молоді до процесів створення позитивного іміджу України на міжнародній арені, пропагування євроінтеграційних процесів та європейських цінностей.

У Полтавській політехніці започатковано діяльність Євроклубу

На базі кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» започатковано діяльність Євроклубу «NEW STAR». Учасниками Євроклубу стали студенти спеціальностей 292 Міжнародні економічні відносини та 242 Туризм і рекреація університету, які виявили бажання допомагати розвивати молодіжну дипломатію як складову громадянсько-патріотичного виховання студентської молоді.

Діяльність Євроклубу також спрямована на залучення молоді до процесів створення позитивного іміджу України на міжнародній арені, пропагування євроінтеграційних процесів нашої країни та європейських цінностей, формування почуття європейської єдності, толерантності та інших рис сучасної європейської людини. Координують основні напрямки його діяльності науковиці кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, доктор економічних наук, професор Ірина Чичкало-Кондрацька та доктор філософії Ірина Левченко, яка стала випускницею EU Study Days (Єврошколи) у 2021 році та постійно бере участь в заходах від Європейського Союзу.

Під час ознайомчої зустрічі присутніх проінформували щодо умов створення Євроклубу, його основних напрямків діяльності та перспектив участі у різноманітних заходах разом з представниками та послами ЄС в Україні. Відзначимо, що створення Євроклубу на кафедрі міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки стало відповіддю на пропозицію координаторів EU Study Days (Єврошколи) з метою збільшення представництв в Україні.

Також молоді професіонали дізналися про широкі можливості для учасників Євроклубу:

  • першими дізнаються про актуальні конкурси Представництва Європейського Союзу, що спрямовані на молодіжну аудиторію;
  • отримують чудові подарунки і сувеніри від Європейського Союзу за успішне проходження квізів чи конкурсів, оголошених Представництвом ЄС в Україні;
  • учасники Євроклубу набувають досвіду з організації інформаційних кампаній, поширюючи знання про євроінтеграційні процеси та засади функціонування Європейського Союзу;
  • у євроклубівців формуються лідерські навички, вміння приймати відповідальні рішення. Загалом відбувається підготовка молоді до життя в об’єднаній Європі.

Науково-педагогічні працівники та студенти кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошують цілеспрямовану молодь стати членами Євроклубу «NEW STAR».

Всі бажаючі можуть доєднатися до Євроклубу, звернувшись на кафедру міжнародних економічних відносин та туризму (ауд. 324-Ф) або написавши на сторінку у мережі Телеграм – Євроклуб «NEW STAR» @ua_new_star_eu .

Відзначимо, Представництво ЄС в Україні розширює свої кордони, тому щороку відкриваються нові мережі, які традиційно очолюють випускники EU Study Days. Створення Євроклубу - це можливість налагодження нових комунікацій та спілкування з однодумцями, а для студентів - це чудова нагода потрапити на онлайн та офлайн зустрічі із послами ЄС в Україні. Учасники Євроклубів мають переваги при подачі заявок на різні програми навчання та стажувань від ЄС.

Нагадаємо, студентів запрошують взяти участь у стипендіальній програмі від Республіки Корея, а школярів, студентів та молодих науковців запрошують взяти участь у конкурсі «Юридична освіта майбутнього».

Нещодавно у політехніці презентували Програму академічних обмінів імені Фулбрайта, школярі Полтавської громади відвідали політехніку і дізнались як обрати сучасні професії, до Міжнародного дня рідної мови у політехніці відбувся традиційний студентський науково-мистецький круглий стіл.

Раніше науковиці політехніки успішно пройшли стажування на базі аутсорсингової компанії, а політехніка вдруге стала учасницею всеукраїнського проєкту, спрямованого на підвищення якості освітніх послуг.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»