2024-04-01

Засновниця школи німецької мови «Mein Deutsch», сертифікована викладачка Ольга Балита провела майстер-клас для студентів політехніки

Студенти факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки відвідали майстер-клас сертифікованого Goethe-Institut методиста та викладачки німецької мови, засновниці першої школи німецької мови «Mein Deutsch» у місті Полтаві Ольги Балити. Майбутні фахівці занурилися у дослідження особливостей німецької мови, вивчали пов’язану із Великоднем лексику та виконували низку лінгвістичних вправ.

Засновниця школи німецької мови «Mein Deutsch», сертифікована викладачка Ольга Балита провела майстер-клас для студентів політехніки

Студенти-філологи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» мали унікальну можливість побувати на майстер-класі сертифікованого Goethe-Institut методиста та викладачки німецької мови, засновниці першої школи німецької мови «Mein Deutsch» у Полтаві Ольги Балити. Спільно з викладачкою майбутні фахівці, що роблять перші впевнені кроки у вивченні німецької мови, детально обговорили необхідність вивчення німецької мови, перспективи, що відкриваються перед ними як майбутніми викладачами і перекладачами у майбутньому.

Під час практико-орієнтованого івенту студенти разом із сертифікованою викладачкою занурилися у дослідження особливостей німецької мови, вивчали нову пов’язану із Великоднем лексику, виконували цілу низку практичних лінгвістичних вправ, детально пропрацьовуючи найсучасніші методики викладання іноземних мов.

«Вивчення мови – це передовсім зацікавлення учня у досягненні бажаного результату. Важливим є використання новітніх методик навчання, оскільки наразі існує безліч безкоштовних освітніх платформ, які допоможуть якісно та цікаво вивчати лексику, запам’ятовувати складну граматику. Існують і «хитрі» методичні прийоми для запам’ятовування інформації: при вивченні артиклів у німецькій мові буде доречним використовувати ще й асоціативне мислення, зорову пам’ять. Наприклад, можна сформувати певні групи іменників з артиклями, створюючи (вручну або з використанням відомих онлайн -програм) картки різного кольору: Der – зеленого, Die – червоного, Das – жовтого. Так їх завчати значно легше, іде асоціація з певним кольором і, відповідно, з артиклем.

Використання певних освітніх дистанційних платформ, наприклад, iSLCOLLECTIVE, Wordwall та інших не лише спонукає до вивчення іноземної мови, але й дозволяє отримати ґрунтовні знання, які легше засвоюються через інтерактив. Тому використання сучасних навчальних методик в освітньому процесі є надзвичайно важливим та продуктивним, що дозволяє якісно та цікаво опанувати відповідний матеріал», – прокоментувала викладачка німецької мови Ольга Балита.

За словами доктора філологічних наук, професора кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Тетяни Кушнірової, подібні зустрічі з фахівцями-практиками вкрай необхідні студентам-філологам, оскільки розширюють фахові компетентності, даючи нові знання майбутнім професіоналам, які вони зможуть використати у майбутньому,

«Сучасна методика викладання іноземних мов – це поєднання різних необхідних компонентів, зокрема комунікації, оригінального матеріалу та інтерактиву, що у фіналі дає необхідний результат. Тому наші студенти активно опановують нові навички, які неодмінно використають у власній професійній діяльності», – розповіла науковиця.

На завершення заходу студенти взяли участь у невеликому лінгвістичному квесті на затишних open -air локаціях університету, де кожен отримав смаколики та поділився отриманими позитивними враженнями.

Науково-педагогічні працівники та студенти факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють щиру вдячність засновниці першої школи німецької мови «Mein Deutsch» у Полтаві Ользі Балиті за креативно презентований цікавий погляд на вивчення німецької мови та запрошують до подальшої науково-освітньої співпраці.

Нещодавно юні науковці освітніх закладів Полтавщини презентували дослідження у сфері лінгвістики, міжкультурної комунікації та перекладознавства, студенти відзначили Міжнародний день французької мови, обговоривши її місце на лінгвістичній карті світу та продекламувавши улюблену поезію, а учасники літературної студії «До джерел» презентували міні-виставу, присвячену життю і творчості Тараса Шевченка.

Раніше студенти-філологи пройшли поглиблений курс з вивчення німецької мови у Карпатах, студенти університету взяли участь у роботі літнього мовного проєкту з вивчення німецької мови «Sprachakademie», а директор школи німецької мови «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер провів інтерактивні майстер-класи для майбутніх перекладачів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»