2024-10-22

Академічна мобільність Erasmus+ в Чехії – унікальні можливості для студентів ННІ фінансів, економіки, управління та права

Університет Ньютона / NEWTON University (Чехія) запрошує студентів ННІ фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки до участі у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у ІІ (весняному) семестрі 2024/2025 навчального року. Дедлайн подання заявок – 29 жовтня 2024 року.

Академічна мобільність Erasmus+ в Чехії – унікальні можливості для студентів ННІ фінансів, економіки, управління та права

Партнер Полтавської політехніки – Університет Ньютона / NEWTON University (Чехія) запрошує студентів до участі у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у ІІ (весняному) семестрі 2024/2025 навчального року.

Кількість місць: 2

Тривалість мобільності: 5 місяців

Стипендія: 4559 EUR / студента / період мобільності

Мова навчання – англійська чи чеська (рівень B2/C1).

Для кого:

для повнолітніх студентів, які на момент початку програми мобільності (лютий 2025 року) навчатимуться на ІІ - V курсах Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, мають діючий закордонний паспорт, високі показники академічної успішності, не мають академічних заборгованостей чи фактів перескладання заліків/іспитів, і які володіють англійською чи чеською мовою на рівні B2/C1.

Дедлайн подання заявок – 29 жовтня 2024 року.

Тестування на знання англійської / чеської мов – 30 жовтня 2024 року, 12.50, ауд.318 ц та 325 Ц (у разі повітряної тривоги – укриття А-корпусу).

Інформація для студентів

Студенти, які бажають взяти участь у програмі і які відповідають вимогам, викладеним нижче, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Важливо! Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Які документи потрібні для участі?

  • 2 службових записки від випускової кафедри
  • Довідка про академічну успішність з дирекції / деканату
  • Скан-копія закордонного паспорту (перший розворот)
  • CV англійською мовою (у форматі PDF з фото, не більше 2 стор.)
  • Мотиваційний лист англійською мовою (до 1 сторінки)
  • Фото паспортного формату (.jpg) 
  • Сертифікат про рівень володіння іноземною мовою (якщо є)

NB! Студент подає зазначені документи одним пакетом до відділу міжнародних зв’язків через свою випускову кафедру у друкованому та електронному відділі.

Важливо! Університет NEWTON не має власних гуртожитків, проте Міжнародний відділ Університету NEWTON разом з NEWTON University Club допомагає знайти житло студентам-еразмусівцям для оренди. Середня вартість за ліжко-місце або одномісну кімнату варіюється від 350 до 650 євро. Також при заселенні необхідно буде внести заставу (deposit) за житло, який буде повернутий студентам після виїзду з житла за умови, що житло не було пошкоджено. Середня вартість застави в Чехії – 500-600 EUR (разово).

За детальнішою інформацією звертайтеся до:

  • Відділу міжнародних зв’язків: interoffice@nupp.edu.ua (каб.325-Ф)
  • Координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Предмети на весняний семестр 2024/2025 н.р.:

Нагадаємо, студентів ННІ фінансів, економіки, управління та права запрошують до участі у програмі академічної мобільності Erasmus+ в Австрії у ІІ семестрі 2024/2025 навчального року, студентів та аспірантів політехніки запрошують взяти участь у Міжкультурному курсі від Корпусу миру США в Україні, а Віденський університет прикладних наук запрошує студентів взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+, студенти Полтавської політехніки зможуть навчатися за програмами Erasmus+ та подвійного диплому у польському Університеті Науки і Технології (AGH).

Нещодавно делегація Полтавської політехніки відвідала інавгурацію академічного року у Білостоцькій політехніці, Полтавська політехніка співпрацюватиме з провідним університетом Польщі – Варшавською політехнікою, почесний професор Білостоцької політехніки Володимир Онищенко привітав колег із початком нового навчального року, науковиця-філолог стала стипендіаткою грантової програми СEEPUS та успішно завершила стажування на базі провідного європейського університету-партнера.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»