2024-04-16

Майбутні викладачки вдосконалили мовні навички на базі Ганноверського університету імені Готфріда Вільгельма Лейбніца

Студентки спеціальності 014 Середня освіта Полтавської політехніки Єлизавета Требка і Шахло Косімова успішно пройшли навчання на факультеті освіти в Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца. Майбутні викладачки вивчали англійську, німецьку мови та методики їхнього викладання у одному з найкращих німецьких університетів та стали учасницями проєкту за підтримки ЮНЕСКО «Youth as Researches».

Майбутні викладачки вдосконалили мовні навички на базі Ганноверського університету імені Готфріда Вільгельма Лейбніца

Студентки-другокурсниці спеціальності 014 Середня освіта (Англійська мова та друга іноземна мова) факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Требка і Шахло Косімова упродовж семестру успішно навчалися на факультеті освіти в Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца.

Майбутні професіонали брали участь у програмі обміну Erasmus+ згідно з угодою про академічну співпрацю та студентську мобільність, укладену між факультетом філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та факультетом освіти Університету імені Фрідріха Лейбніца (місто Ганновер, Німеччина). Їхнє навчання тривало упродовж шести місяців - з жовтня 2023 року по березень 2024 року.

Під час навчання студентки поглиблено вивчали англійську мову, методику її викладання та взяли участь у програмі ЮНЕСКО «Молоді дослідники», у рамках якої вони працювали асистентами учителів у школах з великою кількістю українськомовних дітей, допомагаючи учителям викладати, а українськомовним дітям якісно навчатися.

Угоду про академічну співпрацю між факультетами було укладено за сприяння доцентки кафедри загального мовознавства та іноземних мов, кандидатки педагогічних наук Галини Таловирі. Нагадаємо, раніше науковиця Полтавської політехніки виграла ґрант від DAAD на участь у проєкті з менеджменту інтернаціоналізації та німецько-українського академічного співробітництва, стала учасницею тренінгів з питань інтернаціоналізації вищої освіти та успішно пройшла стажування в одному з провідних німецьких університетів.

Після повернення до alma mater студентки Полтавської політехніки планують використати набуті в зарубіжному університеті знання і практичні навички для подальшої освітньої діяльності і вже мріють подаватися на нові програми академічної мобільності на базі провідних європейських університетів.

Нещодавно науковиця університету стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24, присвяченої питанням викладання іноземних мов, студенти-перекладачі тренують фахові навички на базі унікальної лабораторії синхронного перекладу університету, науковиця політехніки успішно пройшла міжнародне стажування на базі провідних американських освітніх закладів, а майбутні перекладачі попрактикувалися у послідовному перекладі під час подорожі локаціями Полтавського художнього музею.

Нагадаємо, студентів політехніки запрошують взяти участь у масштабному заході, присвяченому найсучаснішим технологіям.  

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»