2023-10-13

Студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу серед дівчат

Студентка факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерія Конюхова стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу серед дівчат, виборовши переконливу перемогу у триборстві на Чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу у місті Будапешті. Спортсменка посіла перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 43 кг, за підсумком трьох вправ здобувши результат 230 кг.

Студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою Європи з пауерліфтингу серед дівчат

Упродовж 10 – 17 жовтня 2023 року  у місті Будапешті тривають змагання  Чемпіонату Європи з класичного пауерліфтингу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.  Під час видовищних виступів юнаки та дівчата, юніори та юніорки, досвідчені спортсмени з різних країн світу демонструють відмінну фізичну форму, високий рівень підготовки та напружену боротьбу за першість.

Студентка групи 201 – ФР спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», дворазова  чемпіонка  України з пауерліфтингу серед дівчат, золота призерка Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму  Валерія Конюхова виборола золоту нагороду на Чемпіонаті Європи з класичного пауерліфтингу, посівши перше місце серед дівчат у ваговій категорії до 43 кг.  Спортсменка присіла з 75 кг, витиснула штангу вагою 47, 5 кг та взяла станову тягу 107,5  кг, здобувши дві срібні нагороди у присіданнях та жимі. У підсумку змагань студентка Полтавської політехніки відіграла переможні кілограми у тязі та здобула до свого чемпіонського активу результат у 230 кг.

Тренує спортивно обдаровану другокурсницю  суддя Національної категорії, досвідчена тренерка вищої категорії, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, абсолютна переможниця Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму, срібна призерка Чемпіонату Європи з паерліфтингу,  чемпіонка світу з класичного жиму лежачи, заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко, яка стала наставницею для цілої генерації професійних спортсменів.

Вітаємо чемпіонку  та її  тренерку  з  феєричною перемогою на європейському рівні! Зичимо натхнення, спортивного ентузіазму, жаги до перемоги!

Нагадаємо, раніше  двоє студентів політехніки стали переможцями Кубку України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи, а викладачка та студент політехніки стали призерами Кубку України з жиму лежачи та класичного жиму лежачи.

Нещодавно черлідери Полтавської політехніки стали золотими та срібними призерами Відкритого чемпіонату міста Полтави, студенти політехніки виграли Чемпіонат світу з футболу серед спортсменів з вадами слуху, студент Полтавської політехніки Михайло Сердюк став чемпіоном світу з таїландського боксу,  а у політехніці відбувся меморіальний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Онищенка.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»