2023-01-30

Викладачка політехніки пройшла онлайн-тренінг за програмою «Активні громадяни» від Британської Ради в Україні

Голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва вдруге стала учасницею онлайн-тренінгу за програмою «Активні Громадяни» від Британської Ради в Україні. Учасники проєкту обговорили молодіжне волонтерство, громадську безпеку та ефективне втілення проєктів соціальної дії.

Викладачка політехніки пройшла онлайн-тренінг за програмою «Активні громадяни» від Британської Ради в Україні

Голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва активно продовжує брати участь у найрізноманітніших науково – освітніх проєктах, програмах та міжнародних обмінах, системно підвищуючи власну професійну кваліфікацію та надихаючи власним прикладом студентську молодь та колег - викладачів.

Науковиця вже вдруге стала учасницею онлайн-тренінгу за програмою «Активні Громадяни» від Британської Ради в Україні, у рамках якого представники з різних куточків нашої країни обговорили молодіжне волонтерство, громадську безпеку та ефективне втілення проєктів соціальної дії.

Онлайн-тренінг «Молодіжне волонтерство та громадська безпека» за програмою «Активні громадяни» проводився упродовж 23-25 січня 2023 року громадською організацією «Агенція сталого розвитку «Хмарочос» в партнерстві з громадською організацією «Українська асоціація молодих рад» в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)», що співфінансується Європейським Союзом та Британською Радою в Україні. Тренінг проводився для молодіжних рад навчальних закладів (студентських, рад молодих учених тощо), молодіжних рад громад та області, об’єднань молодіжних рад тощо, які мають ідеї та проєкти щодо покращення життя навколо та вирішення проблем на локальному рівні.

У рамках онлайн - тренінгу учасники з різних куточків України обговорювали як молодіжні ради та ради молодих учених можуть впливати на зміни у своїй громаді, як стати ефективнішим та налагоджувати сталі партнерства в часи викликів та невизначеності та які практичні навички допоможуть змінювати суспільство, у якому ми живемо. Молоді учені та активісти ознайомилися з новими інструментами для роботи з молоддю, налагодження партнерства у громаді, розвитку молодіжного волонтерства та підтримки соціальної згуртованості; вдосконалили навички писати проєкти соціальної дії та навчались готувати контент-план, створювали картування своїх молодіжних громад з існуючими проблемами та потенційними варіантами їхнього вивчення, вивчали можливості участі у конкурсі міні-грантів від Британської ради та виграти фінансування для свого проєкту, дізнались про можливості професійного та особистісного росту разом з програмою «Активні громадяни».

Команда учасників поглиблювала знання за допомогою інструментів Padlet, Jamboard, Mentimeter та різноманітних практичних вправ (наприклад, «Слухання на трьох рівнях», «Айсберг», вправи на пошук власної ідентичності тощо). Фасилітаторами курсу стали Катерина Крива, менеджерка з комунікацій, Анна Ліщина, фасилітаторка та Світлана Литвиненко, фасилітаторка. Детальніше про актуальні онлайн-тренінги від Британської ради в Україні можна дізнатись у соціальній мережі Facebook.

За словами науковиці Полтавської політехніки Анни Павельєвої, набутий колосальний практичний досвід неодмінно консолідує у подальшій професійній діяльності, поділиться здобутками з колегами та студентською молоддю.

«Отримуючи додаткові професійні та практичні навички, прагну зробити щось дієве для власного університету, громади та в цілому нашої країни. Кейси, отримані під нас навчання на онлайн – тренінгу, стануть в нагоді при плануванні діяльності нашого факультету, а питання громадської безпеки взагалі наразі є одним з ключових в українському суспільстві. Наші студенти охоче відгукуються на соціальні ініціативи, пробують себе у найрізноманітніших благодійних проєктах. Тому отриманий досвід не залишиться нереалізованим, маємо чимало цікавих практичних ідей», - прокоментувала Голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва.

Нагадаємо, минулого року науковиця політехніки пройшла тренінг за програмою «Активні Громадяни» від Британської Ради в Україні, присвячений соціальним змінам та дієвим механізмам налагодження міжкультурного діалогу та вирішення конфліктів на території держави, викладачки університету успішно завершили навчання у рамках Осінньої школи молодого науковця 3.0, науковиця-філолог пройшла курс, присвячений волонтерським програмам Європейського корпусу солідарності та стала учасницею онлайн-школи «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги».

Раніше учасники психологічної студії опановували найпоширеніші арт-практики для дітей та дорослих, Президент України призначив професору політехніки державну стипендію, а магістрантка політехніки стала срібною призеркою наукового конкурсу, дослідивши співпрацю України та ЄС у сфері органічного сільського господарства.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»