2024-08-20

Представниця Полтавської політехніки взяла участь у тренінгу за програмою Erasmus+ в Румунії

Фахівець сектору міжнародного співробітництва відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Коваль взяла участь в міжнародному тренінговому курсі «ELF – Experimental Learning Festival», який проходив в румунському місті Брашові за підтримки української ГО «Vzayemopomich».

Представниця Полтавської політехніки взяла участь у тренінгу за програмою Erasmus+ в Румунії

У період з 6 по 13 серпня 2024 року фахівець сектору міжнародного співробітництва відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Світлана Коваль взяла участь в міжнародному тренінговому курсі «ELF – Experimental Learning Festival», який проходив в румунському місті Брашові за підтримки української ГО «Vzayemopomich».

Тренінговий курс був спрямований на залучення молодіжних працівників до спільного створення Фестивалю навчання, у рамках якого проводились навчальні заходи для місцевої спільноти, а також учасники навчались ефективному менеджменту, зокрема ефективній організації простору та керівництву людськими ресурсами.

До проєкту долучилась активна молодь з України, Румунії, Іспанії, Італії, Туреччини, Болгарії, Кіпру, Греції, Польщі, Азербайджану. Середній вік цільової аудиторії становив 18 – 35 років.

«Міжнародний тренінговий курс став для мене чудовим та незабутнім досвідом. Головною метою даного проєкту було удосконалити своє вміння організовувати роботу в команді, навчитися правильно розподіляти ролі та обов’язки між всіма членами команди так, щоб запланований захід пройшов ідеально. Ми організували фестиваль експериментального навчання та майстер-класи, в якому могли взяти участь жителі Румунії віком від 2 років. Також міжнародні тренінг- курси – це чудова можливість зустріти однодумців з різних країн.

Поїздка до старовинного та мальовничого румунського міста Брашова вразила мене. Загадкова, незнана, несподівана - саме такі прикметники в мене виникають в думках після подорожі до нашого південного сусіда – Румунії. У перервах між підготовкою нашого фестивалю ми мали змогу побувати на екскурсії від одного з організаторів фестивалю та мешканця Брашова. Ми прогулювались атмосферними вуличками Брашова та слухали захоплюючі історії про створення цього міста. Після прогулянки мали змогу насолодитися панорамним виглядом цього, без перебільшення, прекрасного містичного міста. Також протягом всього проєкту ми насолоджувались стравами традиційної румунської кухні», – коментує учасниця проєкту Світлана Коваль.

Нагадаємо, раніше представниця Полтавської політехніки Світлана Коваль взяла участь у триденному тренінгу щодо розвитку громадянського суспільства та європейської інтеграції України «Win of democracy» та у молодіжному обміні за програмою Erasmus+ «Share your story: Youth, Inclusion and Storytelling», який проходив у вірменському місті Цахкадзор.

Нещодавно студентка стала учасницею польсько-українського молодіжного обміну за програмою Erasmus+, присвяченого наслідкам війни в Україні, майбутні перекладачки вивчали практичні кейси інтеграції молодіжних цілей ЄС, долучившись до проєкту Erasmus+ в Туреччині, cтудентки політехніки у Польщі вивчали молодіжні підходи у розробці екологічних проєктів на регіональному та національному рівнях, студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії і вивчали як через дитячі ігри можна навчитися командній роботи, креативності, саморефлексії та соціальній інтеграції; студентка-філолог Діана Аббасова стала учасницею проєкту мобільності молодіжних працівників Erasmus+ в Туреччинідругокурсниця спецільності 035 «Філологія» Аліна Алєксєєва тала учасницею молодіжного обміну Erasmus+ в Іспанії, присвяченому впливу соціальних мереж на молодьстудентка Полтавської політехніки стала учасницею грантової програми «Study Tours to Poland», cтудентка-філолог стала учасницею присвяченого інклюзії молодіжного обміну в Румуніїстудентки політехніки взяли участь у молодіжному обміні, присвяченому дискримінації та гендерній нерівності, вивчали збереження природних ресурсів та економічного зростання молодих людей за допомогою здорового способу життястудентка-перекладачка стала учасницею молодіжного проєкту проти дискримінації, ксенофобії та булінгустудентки політехніки взяли участь у проєкті Ерасмус+, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціонстуденти-філологи опановували практичні навички у сфері екології та захисту навколишнього середовища розглядали проблему алкогольної залежності та методи боротьби із неюпідвищували рівень обізнаності щодо культурної різноманітностівивчали проблему переселенців/мігрантів та внутрішньо переміщених осіб.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності Erasmus+ впродовж семестру або цілого навчального року у провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»