2024-02-10

Студентки політехніки поділилися враженнями від програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Данії

Троє студенток Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Гасан, Марія Дикань та Вікторія В’язовська з 21 серпня 2023 року по 20 січня 2024 року навчались за програмою кредитної академічної мобільності в Академії технологій та бізнесу ZEALAND в Данії.

Студентки політехніки поділилися враженнями від програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ в Данії

Троє студенток – другокурсниць Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – студентка  спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність Ірина Гасан,  студентки  спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія  Марія Дикань та Вікторія В’язовська з 21 серпня 2023 ро по 20 січня 2024 року навчалися в університеті – партнері  – ZEALAND Academy of Technologies and Business (Академії технологій та бізнесу ZEALAND) в Данії, вищому навчальному закладі, створеному внаслідок злиття дев'яти данських коледжів, більшість з яких існують понад століття.

ZEALAND Academy of Technologies and Business регулярно входить до топ-4 бізнес-академій Данії і наразі посідає перше місце в муніципалітеті Кьоге. Університет має п'ять кампусів на захід і південь від Копенгагену – в Нестведі, Роскілде, Кьоге, Слагельсе та Нюкебінгу Фальстері, в яких навчається близько 3200 студентів. Освітні програми в Академії технологій та бізнесу ZEALAND мають переважно прикладне спрямування, особливо в галузі технологій, ІТ та бізнесу.

Студентки Полтавської політехніки  розповіли про навчання та змістовне дозвілля в університеті – партнері, порівнявши данську систему освіти з українською.

Вікторія В’язовська, другокурсниця спеціальності 192  Будівництво та цивільна інженерія,  поділилася враженнями:

«Програма кредитної академічної мобільності Erasmus+ в данському університеті ZEALAND Academy of Technologies and Business відкрила для нас нові можливості, знання та спогади. За пів року ми вивчили багато нового для себе, побували в різних містах Данії, відвідали безліч історичних місць, визначних памʼяток і побували на різноманітних екскурсіях. Разом з викладачами ми відвідували ресторани та пробували традиційні страви цієї країни, а завдяки щоденному спілкуванню з однокурсниками-датчанами, дізнались багато нового про їхні звичаї та традиції. Завдяки постійному спілкуванню англійською мовою, нам вдалося покращити  знання, а також поповнити свій словниковий запас технічною термінологією. Загалом в нас залишились чудові спогади, зʼявились нові знайомі та покращились знання з профільних предметів. З деякими викладачами ми досі підтримуємо звʼязок і перед поверненням додому обмінялись памʼятними подарунками».

Марія Дикань, другокурсниця спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія, додає:

«Під час навчання за програмою Erasmus+ в Данії ми отримали чудову можливість здобути нові знання в Zealand, данському університеті, розташованому  в маленькому та затишному містечку. Навчання проводилось англійською мовою, що стало чудовою можливістю «прокачати» свої мовні скіли. Викладачі дуже добре ставилися до нас, завжди допомагали у всьому. Щодо навчання, мені дуже сподобалась їхня система. Закінчивши університет,  студенти чітко знають що і як робити. Екзамени ми здавали  у вигляді тестів, тож для нас це не стало проблемою, інші ж студенти виконували проєкти. Загалом  я дуже задоволена цією подорожжю,  адже отримала купу нових знань, а також мала можливість провести семестр в чудовій країні, за що я безмежно вдячна рідній Полтавській політехніці!».

Ірина Гасан, другокурсниця спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, розповідає про навчання в Данії:

«Минулий семестр я мала змогу навчатися в Данії, в університеті Zealand. Навчання проводилося англійською мовою, тому саме вона стала мовою мого повсякденного спілкування, що дало змогу значно покращити розмовний рівень і почуватися вільно, говорячи нею. Викладачі та співробітники університету завжди були дуже привітними, за потреби допомагали з усім розібратися, тим паче на початку, коли ми зовсім нічого не знали і почувалися розгублено.

У Данії  створили  гарні умови для навчання: всі класи обладнані новими медіа-приладами, навчання зосереджено, в основному, на груповій роботі. У нас були заняття не тільки з Еразмус + студентами, а ще й з місцевими, тому ми мали гарну можливість поспілкуватися та попрацювати з данськими студентами також.

Екзамени в Данії на моїй спеціальності проходять у формі проєктів, що дає змогу використати не тільки розумові здібності, а й креативно попрацювати.

Загалом цей досвід є просто чудовим. Програма Erasmus + відкриває перед нами захопливі можливості для отримання різноманітного досвіду, вивчення нового та знайомства з представниками різних країн і культур. За півроку навчання тут ми знайшли друзів з різних куточків світу, що, я вважаю, може бути дуже корисним у майбутньому. Це вже друга програма кредитної академічної мобільності, в якій я взяла участь, будучи студенткою Полтавської політехніки, за що я щиро вдячна своїй Alma mater!».

Нещодавно науковиця політехніки відвідала Вашингтон у рамках участі у програмі «Відкритий Світ» та ознайомилася з американською вищою освітою, відвідавши одну з місцевих громад, студентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італії, студентки навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права поділились позитивними враженнями від навчання в австрійському університеті-партнері,  студентки поділились першими враженнями від навчання в Австрії та відвідали штаб-квартиру ООН у Відні, студенти-айтішники і майбутні психологи та філологи, а також студентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права розповіли про навчання за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в університеті «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia, представниця Полтавської політехніки вивчала стратегії соціальної інклюзії під час молодіжного обміну у Вірменіїстудентка Полтавської політехніки взяла участь у міжнародній програмі Study Tours to Poland, студентки університету пройшли мовні інтенсиви у Літній школі польської мови та культури від NAWAнауковці політехніки відзначили ErasmusDays2023, а студентки політехніки провели воркшоп про «зелений» стиль життя.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни  (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»