2024-03-04

«Університети для сталого розвитку»: Вільнюський університет прикладних наук запрошує викладачів Полтавської політехніки взяти участь у онлайн-семінарах зі сталого розвитку

Партнер Полтавської політехніки – Вільнюський університет прикладних наук запрошує науково-педагогічних працівників університету взяти участь в онлайн-семінарах для викладачів зі сталого розвитку в рамках проєкту «Університети для сталого розвитку». Наукові івенти проходитимуть на базі університету-партнера у змішаному форматі 6-7 березня 2024 року. Діє онлайн – реєстрація.

«Університети для сталого розвитку»: Вільнюський університет прикладних наук запрошує викладачів Полтавської політехніки взяти участь у онлайн-семінарах зі сталого розвитку

Партнер Полтавської політехніки – Вільнюський університет прикладних наук (Vilnius University of Applied Sciences) запрошує науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки взяти участь в онлайн-семінарах зі сталого розвитку в рамках проєкту «Університети для сталого розвитку». Наукові івенти проходитимуть на базі Вільнюського університету прикладних наук у змішаному форматі 6-7 березня 2024 року.

Зареєструватись на захід можна тут.

Передбачені сертифікати учасників.

З програмою семінарів детальніше можна ознайомитись тут.

Взяти участь у семінарах рекомендується також завідувачам кафедр, директорам Навчально – наукових інститутів, деканам факультетів, керівникам підрозділів.

У рамках семінарів обговорюватимуться такі питання, як цілі сталого розвитку (ЦСР), чому сучасним університетам важливо їх дотримуватись, визначення слабких і сильних сторін університетів в плані сталого розвитку та розробка плану дій стосовно їхнього досягнення.

Мова семінарів – англійська.

Участь в семінарах безкоштовна.

«Участь в такого роду заходах – чудова можливість отримати глибше розуміння найкращих практик інтеграції принципів сталого розвитку в різні аспекти діяльності університетів, включаючи розробку навчальних програм, дослідження та управління кампусом та ознайомитись з різними точками зору та інноваційними підходами до впровадження цілей сталого розвитку з усього світу. Воркшопи та дискусії в рамках семінарів дадуть змогу учасникам оцінити поточні досягнення свого закладу вищої освіти у сфері сталого розвитку та розробити цілеспрямовані стратегії для покращення практик сталого розвитку на Полтавщині», – говорить координаторка міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,

координаторка зовнішніх комунікацій у Eurodoc, членкиня Експертної ради молодих учених Міністерства освіти і науки України, кандидатка філологічних наук, доцентка Анна Павельєва.

Нещодавно викладачі та студенти політехніки відвідали лекції з будівельної акустики від представника британської агенції з акустичного дизайну та консалтингу, науковиця політехніки відвідала Вашингтон у рамках участі у програмі «Відкритий Світ» та ознайомилася з американською вищою освітою, відвідавши одну з місцевих громад, відвідала один з провідних університетів Флориди, побувала у Embry-Riddle University (Ембрі-Рідл) – приватному авіаційному університеті, також відомому як «Небесний Гарвард» та відвідала приватний університеті Everglades University, студентки університету пройшли мовні інтенсиви у Літній школі польської мови та культури від NAWA, науковці політехніки відзначили ErasmusDays2023, а студентки політехніки провели воркшоп про «зелений» стиль життя.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, науковців політехніки запрошують взяти участь у міжнародному заході на базі румунського університету-партнера «Lucian Blaga» University of Sibiu.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»