2024-01-16

Науковців політехніки запрошують взяти участь в опитуванні стосовно Open Access

Румунський університет Stefan cel Mare University of Suceava запрошує науковців та викладачів Полтавської політехніки взяти участь в опитуванні, яке має на меті проаналізувати сприйняття науково-педагогічними працівниками, дослідниками та фахівцями переваг та недоліків можливостей «відкритого доступу» (Open Access). Опитування відкрите до 31 січня 2024 року.

Науковців політехніки запрошують взяти участь в опитуванні стосовно Open Access

Партнер  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  – румунський університет Stefan cel Mare University of Suceava запрошує науковців та науково-педагогічних працівників Полтавської політехніки взяти участь в опитуванні, яке має на меті проаналізувати сприйняття науково-педагогічними працівниками, дослідниками та фахівцями переваг та недоліків можливостей «відкритого доступу» (Open Access) з використанням принципів FAIR (Findability, Accessibility, Interoperability, and Reuse – можливість пошуку, доступність, інтероперабельність та повторне використання).

Опитування займає орієнтовно 5 -10  хвилин.

Пройти опитування можна за посиланням. Опитування відкрите до 31 січня 2024 року.

Раніше спільно з Сучавським університетом імені Штефана чел Маре було проведено онлайн-воркшоп для студентів «European Cooperation Day – Crisis Superpowers» та онлайн-воркшоп для викладачів «Teaching in Times of Crisis», а також 2 серії гостьових лекцій. Румунські науковці прочитали лекції, присвячені транскордонним регіонам ЄС та зонам стабільності в них; стереотипам, міфам та наративам дезінформації в румунсько-українських відносинах; молдавсько-козацьким відносинам у часи Середньовіччя та впливу даних на різні аспекти суспільного життя. Українські науковці, в свою чергу, прочитали для румунських студентів лекції, присвячені HR-менеджменту, транснаціональним корпораціям, загрозам міжнародній торгівлі, спричиненим війною росії проти України та постаті Григорія Сковороди в українському культурному контексті. Останні 2 лекції з цього циклу 25 та 26 січня 2024 року прочитає завідувачка  кафедри психології та педагогіки,  доктор філософії, доцентка  Євгенія Хоменко.

Нагадаємо,  студентську молодь політехніки запрошують подавати заявки на участь у грантовій програмі у Польщі,  Відземський університет прикладних наук пропонує дослідницькі стипендії для аспірантів в галузі економіки та туризму, а представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір студентів та аспірантів для участі в онлайн-школі EU Study Days-2024.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»