2024-06-03

Волонтерський штаб політехніки прозвітував про діяльність

3 червня, на засіданні ректорату Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Волонтерський штаб прозвітував про свою діяльність з перших днів повномасштабної агресії росії на території України.

Волонтерський штаб політехніки прозвітував про діяльність

«З початку повномасштабної війни Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став прикладом незламності для багатьох українців, ставши одночасно як і прихистком, так і потужним пунктом волонтерської діяльності задля наближення України до Перемоги. Завдяки спільній ініціативі адміністрації університету та активних студентів було створено Волонтерський штаб, який почав виконувати важливу місію. Бажаю подальших успіхів у продовженні цієї важливої справи!» – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко і відзначив окремі досягнення.

Детальний звіт представив член Волонтерського штабу, президент Студентського парламенту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», студент факультету філології, психології та педагогіки Валерій Левченко.

У березні 2022 року волонтерський штаб отримав допомогу від німецької благодійної організації БО «Mdantsane» та передав у зону активних бойових дій, до Харкова, Чернігова, Сум, Тростянця та інших населених пунктів.

На початку повномасштабного вторгнення надзвичайно складно було знайти турнікети для військових, але це не зупиняло Полтавську політехніку, завдяки одній єдиній команді було надзвичайно оперативно знайдено закордоном якісні сертифіковані турнікети та відправлено в Україну за лічені дні, окрім цього студентство активно проводило зустрічі з ВПО та видавало гуманітарну допомогу.

Полтавська політехніка активно підтримувала своїх друзів – Національний університет «Чернігівська політехніка», передавши гуманітарну допомогу, теплі ковдри, продукти харчування тощо.

Під час блекаутів, які накрили всю Україну, у лютому 2023 року у Полтавській політехніці було відкрито взірцевий пункт незламності, який став справжнім серцем студентського життя у Полтавській політехніці, надзвичайно комфортно обладнане приміщення для волонтерського штабу, студентського парламенту, профспілкового комітету студентів та аспірантів є унікальним проектом серед університетів Полтавщини.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» активно підтримує воїнів Збройних сил України і вже традиційно передає на фронт великодні смаколики, освячені митрополитом Полтавським і Кременчуцьким Федором.

Студенти Полтавської політехніки від початку повномасштабного вторгнення щотижня плетуть маскувальні сітки, які стають в нагоді нашим захисникам, а за час зимових канікул 2024 волонтерський штаб виготовив понад 3500 окопних свічок, сплавивши 1 тонну парафіна і свічки були передані у найбільш складні точки фронту Донецької, Запорізької та Харківської області. Також волонтерський штаб політехніки виготовив буржуйки та передав їх захисникам України у Донецьку область.

Окрім матеріальної допомоги, волонтерський штаб Полтавської політехніки дбає про моральний стан студентів, працівників, та жителів усього міста Полтава, саме тому відразу 1 червня 2022 року було проведено перший благодійний концерт на підтримку ЗСУ з однойменною назвою «Благодійний концерт на підтримку ЗСУ» на якому збирали гроші на тепловізор для наших захисників.

У Полтавській політехніці були організовані благодійні концерти відомих в Україні та далеко закордоном виконавців, таких як «ProBASS & Hardi» на благодійній студентській вечірці, Національний академічний оркестр народних інструментів NAONI, «Український Паганіні» – скрипаль-віртуоз Василь Попадюк зі своїм гуртом «PAPA DUKE BAND», а також рок-гурт «KAZKA SVITU», двічі в університеті виступили легендарний гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ», DZIDZO, Юрій Горбунов, Олександр Пономарьов. Усі кошти, зібрані на концертах, стали донатами на ЗСУ.

На початку 2024 року на території студентського містечка Полтавської політехніки було відкрито пункт видачі допомоги ВПО «Тепла кофта», а волонтерський штаб організував збір речей для допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Полтавська політехніка цінує свою власну історію та пам’ятає свої традиції, а передача дронів захисникам нашої батьківщини під час стриманих урочистостей стало вже незламною традицією університету. У ході стриманих урочистостей 205-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» військовим штурмової бригади «ОДІН» було передано дрон Mavic 3 Pro, 4 дрони SPV та 4 гасових автономних обігрівачів та 50 комплектів термобілизни.

Під час вручення дипломів бакалаврам-2023 для наших захисників теж було передано дрони-камікадзе, а також дрони було передано під час посвяти першокурсників 2023 року та врученні дипломів магістрів-2024.

Політехніка піклується не тільки про ментальне здоров’я студентів та працівників університету, а й про фізичне, національно-патріотичне виховання і пошанування захисників, тому у жовтні 2023 року відбувся фізкультурно-оздоровчий захід пам’яті військового Євгена «Малі» Браха. Учасники заходу мали можливість вшанувати загиблого Героя, підтримати ЗСУ донатом та випробувати себе у комплексі спортивних вправ.

У квітні 2024 року спільноту політехніки сколихнула страшна новина – внаслідок нічного обстрілу та влучання ворога по об’єктах цивільної інфраструктури під Полтавою постраждала родина студента факультету фізичної культури та спорту Олександра Одновола. Його мама – Юлія Володимирівна Одновол загинула на місці, інші члени родини травмовані. Волонтерським штабом Полтавської політехніки було оперативно прийняте рішення відкрити збір серед викладачів, студентів Полтавської політехніки задля підтримки нашого студента, але завдяки блискучій оперативності та не байдужості наших студентів, збір було за лічені години розповсюджено майже на всю Полтавщину, більше 200 тисяч гривень було зібрано зусиллями Волонтерського штабу Полтавської політехніки та передано нашому студенту.

«Студентство Політехніки надзвичайно пишається, та горде бути студентами саме Полтавської політехніки, бо де ще як не тут так піклуються про дозвілля студентства, проводять неймовірну кількість благодійних концертів на підтримку ментального здоров’я та організовують збір коштів на підтримку ЗСУ, неймовірна кількість зіркових гостей, про яку можуть тільки мріяти студенти інших університетів. Вдячні Володимиру Олександровичу за таку неймовірну можливість побачити таку концентрацію зіркових гостей саме у своєму рідному університеті, не виходячи із стін рідної альма-матер!

Війна триває і, на превеликий жаль, забирає життя і військових, і цивільних. Волонтерський штаб Полтавської політехніки зробить усе для омріяної Перемоги! Слава Україні!» – підсумував член Волонтерського штабу Валерій Левченко.

Нагадаємо, волонтерський штаб політехніки отримав гуманітарну допомогу з Німеччини, надали гуманітарну допомогу Чернігівській політехніці, у Полтавській політехніці відкрито зразковий Пункт Незламності і студентський хаб, волонтери політехніки підготували понад 1000 окопних свічок для передачі захисникам на фронт, волонтери політехніки переплавили тонну парафіну і передали захисникам більше 3500 окопних свічок, колектив Полтавської політехніки передав «ОДІНу» дрони, автономні обігрівачі і термобілизну.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»