2024-04-07

Студентка-еколог стала учасницею програми академічної мобільності Erasmus+ на базі провідного університету Нідерландів – Університету прикладних наук Аванс

Студентка спеціальності 183 Технології захисту навколишнього середовища Полтавської політехніки Анна Булавенко стала учасницею програми кредитної академічної мобільності Erasmus+, навчаючись упродовж осіннього семестру 2023/2024 навчального року на базі провідного університету Нідерландів – Університету прикладних наук Аванс.

Студентка-еколог стала учасницею програми академічної мобільності Erasmus+ на базі провідного університету Нідерландів – Університету прикладних наук Аванс

Нагадаємо, упродовж осіннього семестру 2023/2024 навчального року дві студентки Полтавської політехніки Єлизавета Калашник та Анна Булавенко навчались за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в партнерському університеті – Університеті прикладних наук Аванс (Avans University of Applied Sciences).

Анна Булавенко, студентка другого курсу спеціальності 183 Технології захисту навколишнього середовища» Навчально – наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки поділилась своїми враженнями від навчання в Нідерландах:

«Ось і закінчилася неймовірна, захоплююча та незабутня подорож за програмою Minor: «Disruptive events». Це був мій перший досвід навчання за кордоном, і він мені сподобався так сильно, що я вирішила продовжити навчання в Нідерландах і вступила на ще одну програму обміну.

Перш за все я хочу розповісти про моменти, які вразили мене найбільше, а саме – про подорож до Франції та Греції для допомоги мігрантам. Емоційно це було доволі складно, адже ти бачиш зовсім іншу сторону життя.

З кінця XX століття біженці намагалися потрапити до Британії з Кале на півночі Франції. Вони прибувають з таких країн, як Афганістан, Еритрея, Судан та Сирія, і намагаються перетнути море через тунель під Ла-Маншем.

Загалом у Франції ми провели три дні. Першого дня ми відвідали волонтерську організацію, де допомагали пакувати їжу, одяг та речі першої необхідності. У другій половині дня ми відправилися до парку. Там пригощали мігрантів напоями, роздавали пакунки з їжею та підтримували їх. На жаль, дякували лише одиниці, тому це було морально складно для мене. Другий день ми провели на кухні, де готували обіди для мігрантів. Цей день зробив нас ще більш дружньою командою.

Греція є важливим місцем у Європі, де застрягли тисячі біженців. У тому числі на північ від грецької столиці Афіни.

Там знаходиться табір Ritsona, де ми із студентами провели сім днів. Мігранти залишаються тут, очікуючи надання притулку.

Там ми спілкувалися з мігрантами, відвідували організацію «Red Cross» та «Dutch Embassy». Допомагали біженцям та навчалися працювати в команді. За цей тиждень я стала більш відкритою у вираженні своєї думки та почала цінувати те, що маю. За час навчання я відвідала Францію, Бельгію, Португалію, Грецію та безліч міст в Нідерландах.

Можна безкінечно розповідати про всі прекрасні моменти, які були під час цього семестру. Програма обміну – це можливість зустріти різних людей, побачити світ та отримати корисні знання. Це нелегко, але точно того варте».

Avans University of Applied Sciences (Університет прикладних наук Аванс) – голландський університет з високим рейтингом, розташований у трьох містах: Бреда, Хертогенбос і Тілбург, який є одним з найбільших університетів прикладних наук в Нідерландах, заснований 2004 року злиттям двох навчальних закладів – Hogeschool Brabant і Hogeschool's-Hertogenbosch. Avans University of Applied Sciences акредитований NVAO – організацією з акредитації вищих навчальних закладів Нідерландів та Фландрії. В університеті навчається понад 30 000 студентів, які вивчають 40 курсів у 21 інституті. Тут працює 3 000 співробітників. Найстарішою філією Університету прикладних наук Аванс є Kunstacademie in 's-Hertogenbosch, яка була заснована в 1812 році.

Університет прикладних наук Аванс був визнаний найкращим великим університетом прикладних наук у Нідерландах.

Кампуси університету знаходяться в містах Бреда, Гертогенбос і Тільбург. Найближчі до місць навчання аеропорти знаходяться в Ейндховені, Роттердамі, Амстердамі (Нідерланди), а також в Антверпені та Брюсселі (Бельгія). Всього навчальний заклад має у своєму розпорядженні 13 кампусів, 4 з яких знаходяться в Бреді, 6 – в Хертогенбосі та 3 – в Тілбурзі. Інфраструктура включає повний спектр навчальних і спортивних об'єктів, кафе, ресторани, студентські клуби і т.д. В Avans University of Applied Sciences працюють Центри знань Xplora, що поєднують у собі медіабібліотеку, комп'ютерні бази даних, навчальний центр, центр соціальної роботи. Тут студенти можуть вирішити навчальні питання, попрацювати над проєктами, поспілкуватися з колегами. Формат Xplora – це можливість вести самостійні дослідження, здійснювати креативний підхід до навчання, бути більш вільним у виборі інформації. У більшості будівель Avans працює Wi-Fi, є комп'ютерні лабораторії зі зручними робочими місцями. Для спільної роботи над проєктами обладнані спеціальні приміщення, де в спокійній обстановці можна обговорити результати досліджень, переглянути аудіо- та відеоматеріали і т.д.

Перевага нідерландської вищої освіти полягає в тісному взаємозв'язку теорії й практики, інтерактивності, орієнтуванні на індивідуальні потреби студентів. Університет активно впроваджує проєктну систему навчання: студенти самостійно ведуть проєкти в невеликих групах, застосовуючи отримані знання на практиці.

Avans University of Applied Sciences пропонує студентам навчання на 21 факультеті за 10 напрямками:

  • економіка та суспільство;
  • земля і довкілля;
  • точні науки та інформатика;
  • поведінка та суспільство;
  • мистецтво та культура;
  • здоров'я;
  • освіта;
  • управління і право;
  • техніка;
  • мова і спілкування.

Нагадаємо, зараз відкритий прийом заявок на кредитну академічну мобільність в фінському університеті Laurea University of Applied Science в 2024/2025 навчальному році. Дедлайн подачі заявок – 8 квітня 2024 року, в австрійському Університеті прикладних наук Бургенланду та австрійському Університеті прикладних наук BFI Vienna, а науковців політехніки запрошують на 2 тренінги в рамках проєкту «Bologna Hub Peer Support ІІ» від DAAD.

У весняному семестрі 2023/2024 навчального року 16 студентів різних структурних підрозділів Полтавської політехніки навчаються за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ в університеті «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia, четверо студенток університету опановують корисні фахові навички в румунському університеті «Aurel Vlaicu» University of Aradмагістрантка-філолог навчається за програмою академічної мобільності Erasmus+ у Вільнюському університеті прикладних наук (VIKO)студентка-реабілітолог успішно вивчає новітні терапевтичні методики на базі румунського університету-партнера, нещодавно студентка спеціальності «Менеджмент» закінчила семестр навчання в Університеті прикладних наук Вінер-Нойштадт, 4 студенток Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Поліна Кулик, Дана Шолох, Анастасія Дучкова та Даяна Кучка завершили навчання у фінському університеті прикладних наук Laurea University of Applied Sciences, студентки ННІФЕУП успішно завершили навчання на базі австрійського університету University of Applied Sciences BFI Vienna, викладачі та студенти політехніки відвідали лекції з будівельної акустики від представника британської агенції з акустичного дизайну та консалтингунауковиця політехніки відвідала Вашингтон у рамках участі у програмі «Відкритий Світ» та ознайомилася з американською вищою освітою, відвідавши одну з місцевих громадвідвідала один з провідних університетів Флоридипобувала у Embry-Riddle University (Ембрі-Рідл) – приватному авіаційному університеті, також відомому як «Небесний Гарвард» та відвідала приватний університеті Everglades Universityстудентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італіїстудентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права поділились позитивними враженнями від навчання в австрійському університеті-партнері.

Відзначимо, студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Чехії.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38-(095)-91-08-192).

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»