2023-10-09

Латвійський університет прикладних наук запрошує викладачів та студентів взяти участь у програмах академічної мобільності Erasmus+

Відземський університет прикладних наук (Vidzeme University of Applied Sciences, Латвія) запрошує 2 викладачів-будівельників, IT та 5 аспірантів, студентів взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у 2023/2024 навчальному році. Дедлайн подання заявок на участь у конкурсному відборі – 10 листопада 2023 року.

Латвійський університет прикладних наук запрошує викладачів та студентів взяти участь у програмах академічної мобільності Erasmus+

Партнер Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Відземський університет прикладних наук (Vidzeme University of Applied Sciences, Латвія) запрошує 2 викладачів-будівельників, IT та 5 аспірантів, студентів взяти участь у грантовій програмі академічної мобільності Erasmus+ KA171 у 2023/2024 навчальному році.

Дедлайн подання заявок на участь у конкурсному відборі – 10 листопада 2023 року.

Викладачі та аспіранти, бажаючі взяти участь у програмі та які відповідають нижче викладеним вимогам, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зав’язків.

Дедлайн подання заявок на участь у конкурсному відборі – 10 листопада 2023 року.

Інформація для науково-педагогічних працівників Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки:

До участі у програмах академічної мобільності запрошуються два викладачі Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» , які викладають чи проводять наукові дослідження в галузі будівництва (Construction).

Викладачів запрошують взяти участь у Erasmus+ Staff Week (орієнтовно у травні 2024 року). Академічна мобільність триватиме 5 днів + 2 дні дороги. Приймаюча сторона виплатить грант на проживання та харчування у розмірі 1505 євро на кожного викладача.

Мова академічного обміну – англійська (рівень B2 і вище).

Кандидати на участь у програмі обміну повинні подати до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф) в друкованому та електронному вигляді (interoffice@nupp.edu.ua) інформацію про себе разом із автобіографією (CV) та мотиваційним листом (максимум – 1 сторінка).

Усі кандидати мають пройти тестування на підтвердження рівня знань англійської мови (незалежно від наявності сертифікатів та дипломів).

Увага! Після відбору кандидатів Полтавською політехнікою, координатори мобільності з університету Vidzeme University of Applied Sciences можуть зв'язатися з заявником для проведення онлайн-інтерв'ю або попросити додаткову інформацію чи документи.

У випадку, якщо претендентів на участь у програмах академічної мобільності більше, ніж запропонованих місць, буде проведено конкурс, проте остаточне право вибору залишається за приймаючою стороною.

Інформація для студентів та аспірантів спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія:

5 студентів та аспірантів спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія запрошують взяти участь у програмі академічної мобільності у Відземському університеті прикладних наук (Vidzeme University of Applied Sciences, Латвія), що буде реалізована в рамках Будівельного Хакатону та Тижня інновацій Відземського університету прикладних наук з 23 лютого 2024 року по 27 лютого 2024 року (заїзд – 22 лютого 2024 року, від’їзд – 28 лютого 2024 року).

Учасникам програми мобільності виплатять грант у розмірі 1038 EUR/людину на 5 днів мобільності+ 2 дні дороги, студенти та аспіранти з обмеженими можливостями чи особливими потребами додатково отримають іще по 100 євро.

Мова обміну – англійська.

Брати участь у програмі обміну можуть студенти та аспіранти, які мають діючий (як мінімум по травень 2024 року) закордонний паспорт і які володіють англійською мовою на належному рівні (B1/B2/C1).

До участі у конкурсі допускаються студенти та аспіранти будь-якого року навчання та форми навчання, що знаходяться в Україні або за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься кандидатам із малозабезпечених сімей; аспірантам, які мають малих дітей; людям з обмеженими фізичними можливостями; таким, що були всиновлені; людям із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям. Усі кандидати, які підпадають під будь-яку із цих категорій, автоматично отримають додаткову разову фінансову допомогу у розмірі 100 євро.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка, публікативна діяльність.

Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, їм потрібно підготувати пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки: мотиваційний лист (максимум – 1 сторінка), CV, копію ID-картки (українського паспорту) та копію закордонного паспорту.

Мотиваційний лист (motivation letter) та автобіографія (CV) та подаються англійською мовою.

Увага! Після відбору кандидатів Полтавською політехнікою, координатори академічної мобільності з університету Vidzeme University of Applied Sciences можуть зв'язатися з заявниками для проведення онлайн-інтерв'ю або запросити додаткову інформацію чи документи.

У випадку, якщо претендентів на участь у програмах академічної мобільності більше, ніж запропонованих місць, буде проведено конкурс, проте остаточне право вибору залишається за приймаючою стороною.

Увага! До офіційного розпорядження Кабінету Міністрів України щодо дозволу виїзду за кордон чоловіків, подавати заявки на участь можуть жінки та ті чоловіки, які підпадають під одну з категорій, визначених законом як такі, що мають дозвіл на виїзд.

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки міжнародного співробітництва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +38(095) 91 08192).

Нагадуємо, сьогодні – останній день подачі заявко на участь у програмах академічної мобільності Erasmus+ KA171 в Естонському університеті природничих наук.

Також усі бажаючі запрошуються на гостьові лекції з літератури 21 сторіччя, які читають провідні фахівці з різних університетів ЄС, США, Канади. Гостьові лекції проходять щосереди у змішаному форматі на четвертій парі (13.30-14.50) в ауд.318 Ц Полтавської політехніки. Долучитись до заходів можуть усі бажаючі студенти та науково-працівники Полтавської політехніки як офлайн, так і дистанційно (щоб отримати посилання на Zoom, звертайтесь на кафедру германської філології та перекладу в ауд.310 Ц).

Зараз студенти-міжнародники розпочали навчання за програмою Erasmus+ в австрійському університеті Fachhochshule des BFI Wien, студентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вероніка Литвиненко, Софія Єрмоленко, Вікторія Хрипко стали учасницями програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ у Higer Education Institution «Vilnius kolegija» (м. Вільнюс, Литва), після румунського університету другокурсниця вирушила до австрійського і розповіла про особливості навчання в університеті прикладних наук, 2 студентки політехніки навчаються в австрійському університеті прикладних наук FH Burgenland, п’ятеро студенток-філологів пройшли практику в міжнародному відділі університету «1 DECEMBRIE 1918» University of Alba Iulia, 15 студенток політехніки півроку навчались за довгостроковою програмою академічної мобільності Erasmus+ в університеті “1 DECEMBRIE 1918” University of Alba Iulia (місто Алба-Юлія, Трансильванія, Румунія), в рамках якої вони не лише безпосередньо вивчали предмети за спеціальністю, а й проходили навчальну практику та подорожували Румунією і Європоюп’ятеро студенток політехніки упродовж весняного семестру навчались за довгостроковою програмою академічної мобільності Erasmus+ в Інституті Транспорту та Телекомунікацій (Transport and Telecommunication Institute) в місті Рига, Латвія, де поєднували навчання із подорожами та вивченням нових мов і культур.

Крім того, представники університету стали першими українцями-учасниками програми академічної мобільності в Гренландії, де вони навчались та викладали за програмою Erasmus+, а також вивчали місцеву мову і культуру і розповідали гренландцям про війну в Україні.

Раніше студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії і вивчали як через дитячі ігри можна навчитися командній роботи, креативності, саморефлексії та соціальній інтеграції; магістрантки політехніки опановували чеську мову в Літніх школах слов’янських студій на базі Університету Палацького у Оломоуці та Університету імені Масарика в Брноучасники довгострокової програми академічної мобільності розповіли про особливості навчання у Гренландії, а п’ятеро студенток-філологів проходять практику в міжнародному відділі румунського університету-партнера.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»